3 najčastejšie praktiky hackerov a ako sa proti nim brániť

date
Thumbnail

Hackerské útoky sú naďalej na vzostupe. S tým ale rastú aj možnosti, ako sa proti nim účinne brániť. Do hry vstupuje kybernetická bezpečnosť, ktorá ochráni váš informačný systém aj pred najefektívnejšími praktikami útočníkov.

Kvalitná kybernetická obrana dokáže odhaliť aj najúčinnejšie hackerské triky. Podvodníci tak musia hľadať stále viac sofistikované metódy, ktoré im umožnia ohroziť bezpečnosť sietí. Niektoré sú novšie, iné sa osvedčili už v minulosti. Ktoroukoľvek z nich môže byť preverená aj vaša kyberbezpečnosť

1. Phishing

Jeden z najosvedčenejších trikov funguje už roky. Jeho cieľom je získať od vás heslá, osobné údaje či informácie o platobných kartách pomocou návnady v mailovej komunikácii. Hackeri maskujú snahu získať tieto dáta napríklad predajom produktu alebo služby. Rozpoznať takýto útok nebýva ľahké. Riešením je vzdelávanie v oblasti informačnej bezpečnosti. 

2. Spyware

Ešte účinnejšou metódou je odoslanie tajného programu do vášho počítača. Ten v ňom hľadá citlivé údaje bez toho, aby sa ich pokúsil získať pomocou nejakej návnady. Spyware postupne sleduje vašu aktivitu a po zhromaždení údajov pošle dáta hackerovi. Takémuto typu útoku zabráni iba kvalitná kybernetická bezpečnosť, v rámci ktorej vám odporúčame absolvovať penetračný test schopný identifikovať nechránené miesta vo vašej sieti.  

3. PsiXBot

Prešlo len pár mesiacov, čo sa prevalila kauza ohľadom programu PsiXBot. Pomocou neho sa hackerom podarilo špehovať užívateľov cez webkamery, ktoré zapínali na diaľku. Podobných programov je v obehu viac a kedykoľvek môžu vyčíňať aj vo vašej sieti. Audit kybernetickej bezpečnosti však ihneď odhalí hrozbu a upozorní vás na prítomnosť škodlivého softvéru. 

Kvalitná kyberbezpečnosť si poradí aj s tými najsofistikovanejšími hackerskými praktikami. Našou úlohou je zabezpečiť vám maximálnu bezpečnosť technických systémov v súlade so zákonom o kybernetickej bezpečnosti a chrániť tým vaše dáta pred zneužitím. 

shieldNewsletter

Nenechajte
si nič újsť!

Vaša e-mailová adresa je u nás v bezpečí, prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.